Fasciatechnieken

Fasciatechnieken

Wat is het?
Meridianen liggen allemaal ingebed in een dragende structuur van de fascia; bindweefselstructuren die ook de spieren, spiergroepen en bloedvaten omhullen en verbinden. Fasciatechnieken zijn technieken die de fascia rond de meridianen vrijhouden, waardoor de ze optimaal de ruimte krijgen om te circuleren en te verbinden met de rest van het lichaam. Door de fascia te ontlasten van stagnaties krijgt de energie de ruimte om te circuleren en te verbinden met de rest van het lichaam.

Smeerwortel
Smeerwortel werkt goed bij herstel van blessures

Cupping

Wat is het?
Cupping is een techniek vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde met een sterk therapeutische waarde. Het kan onderdeel uitmaken van een behandeling.

Cupping is een oude techniek waarbij de huid wordt aangezogen om o.a. stagnatie in dieper gelegen weefsels aan te pakken en naar de oppervlakte te trekken. Hierdoor wordt de bloedvoorziening in de huid enorm bevorderd en kan de huid verkleuren van rood tot diep blauw, afhankelijk van de stagnatie en het probleem dat er speelt. De huidverkleuringen lossen in korte tijd op.

Cupping