Kruiden

Kruiden

Sinds 2020 volg ik in Groningen bij de Groene Zon een kruidenopleiding van Saskia Nieboer. Met de kruidenopleiding leer ik over planten, bloemen, bomen en struiken.

Het omhelst uitgebreide kennis van de oorsprong en werking ervan. Maar ook over de Keltische geschiedenis, Antroposofie, Bachbloesem en dergelijke. De toepassingen zijn overweldigend en bijzonder effectief.

Kennis over de kruiden noem ik altijd “ een gebrek in mijn opvoeding.” Ik wou zo graag dat ik er veel eerder veel meer over wist. In zowel mijn orthomoleculaire natuurgeneeskundige praktijk als mijn massagepraktijk kan ik het naar hartenlust toepassen.

 Ik adviseerde vaak de werkzame plantenstoffen, maar had geen flauw idee van welke plant, boom of kruid het afkomstig was. De kennis en de toepassingen verrijken niet alleen mijn praktijk, maar ook mijn leven. Dit varieert bijv. van de wilg, de paardenbloem, het madeliefje, het lijnzaad, de kastanje tot bijv. het Sint Janskruid en valeriaan.

Ik droog nu de kruiden, variërend van wortel, blad, stengel, knop, schors en bloem en afhankelijk van de werkzaamheid.

Ik maak mijn eigen tincturen, hoestdranken, zalven en thee. Allemaal bij voorkeur biologisch en waar mogelijk van Amelander bodem voor de beste kwaliteit en werkzaamheid.

Kruiden zijn een essentieel onderdeel van ons leven.

Ze zijn in staat om hun eigen voeding te maken. Dat maakt de plantenstoffen zo geweldig mooi en effectief. Ze kunnen overleven en zich voortplanten met behulp van de aarde, water, lucht, zon en de maan.

We hebben ze nodig in ons bestaan en staan ons bij in ons functioneren.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer erover weten?

Neem gerust contact met mij op.

Manuele Praktijk Metz

De Tuun 14
9163 JW Nes Ameland

06-27380424
jits.metz@gmail.com

BTW-ID: NL001425042B35