Lymfe taping
Wat is het?
Lymfe taping is een onderdeel van het Medical Taping Concept dat uitermate geschikt om lymfe drainage te ondersteunen. Het wordt aangebracht op het afvoergebied van een oedeem. Door de Lymfe tape op een bepaalde manier aan de leggen wordt de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd. De tape moet worden aangelegd volgens de anatomie van de lymfebanen. Onder de tape ontstaat ruimte, waardoor de druk vermindert en daardoor kan het lymfe beter geleid en afgevoerd worden.

Triggerpoints- , Meridiaan-  en Cross taping
Wat is het?
Energiebanen die via de meridianen lopen kunnen verstoord worden, door stress of aandoeningen. Met behulp van meridiaan taping worden meridianen en acupunctuurpunten beïnvloed, waardoor de energiebanen weer ruimte krijgt om in het lichaam te vloeien.

Cross tapes worden op energie beladen punten geplakt. Dit zijn vaak punten als triggerpoints(een klein samengetrokken deel van de spier, dat voelt als een verdikking), pijnpunten en acupunctuurpunten. De Cross tape zorgt voor een verbetering van de doorstroming van de energie, waardoor vaak direct verbetering van de klachten optreedt.