
Manueel praktizijn - Voedingstherapeut
Ik ben Jits Metz-Straatsma, opgegroeid op het mooie eiland Ameland. Na mijn opleiding HBO-V in Leeuwarden en daarna de Ambulanceverpleegkunde(SOSA) ben ik op Ameland altijd werkzaam geweest in de thuiszorg en op de ambulance.
Naarmate ons gezin groeide ben ik steeds minder gaan werken en op een gegeven moment heb ik er voor gekozen om thuis te blijven bij de kinderen. In 2009 ben ik begonnen aan mijn opleiding sportmassage(NGS). Het leren beviel mij zo goed dat ik nieuwsgierig werd naar andere vormen van massage. Ik ben begonnen met de module stoelshiatsu(DBA). Daarachter aan kwamen al gauw de modules segmentale therapie, voetreflexologie, therapeutische vorming en shiatsu Ryoho. Deze modules leverden mij in 2013 de titel Manueel Praktizijn. Een mooie afronding van veel leerwerk.
Naast bovenstaande modules kreeg ik in 2011 belangstelling voor de manuele lymfedrainage (Evenwijs). Een goede, effectieve en weer een andere manier van massage. Hier werd mij duidelijk hoe belangrijk goede voeding eigenlijk is en wat voor effecten voeding kan hebben op de gezondheid. Bij Evenwijs groeide mijn belangstelling voor voeding en vooral lekker eten… Maar dan anders! Via de orthomoleculaire voedingslessen groeide mijn ‘honger’ naar nog meer informatie en ben ik begonnen met de opleiding Epigenetische Therapie(Evenwijs). In de praktijk merk ik dat ik de massagetherapie en de voedingsadviezen erg goed kan combineren.
In juni 2016 heb ik de HBO diploma’s Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis gehaald aan de Energieschool in Den Bosch. De ziektekostenverzekeraars eisen deze diploma’s voor vergoedingen van complementaire behandelingen vanaf het jaar 2017 in de aanvullende verzekering.
Via mijn beroepsvereniging NVST ben ik aangesloten bij het klachtenreglement, het WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg). Het is voor de cliënt een platform om een klacht af te handelen. Het doel van de WKKGZ is openheid te geven over klachten en ongewenste gebeurtenissen en hiervan te leren.
Als zorgaanbieder in de complementaire / alternatieve zorg ben ik vanaf 1 januari 2017 verplicht om volledig te voldoen aan de bepalingen van deze wetgeving. Ik voldoe aan het reglement.
Hier kunt u het klachtenformulier vinden.