Over mij

“ Investeer in duurzame gezondheid! ”

Manueel praktizijn - Voedingstherapeut

Ik ben Jits Metz-Straatsma, opgegroeid op het mooie eiland Ameland. Na mijn opleiding HBO-V in Leeuwarden en daarna de Ambulanceverpleegkunde(SOSA) ben ik op Ameland altijd werkzaam geweest in de thuiszorg en op de ambulance.

Naarmate ons gezin groeide ben ik steeds minder gaan werken en op een gegeven moment heb ik er voor gekozen om thuis te blijven bij de kinderen. In 2009 ben ik begonnen aan mijn opleiding sportmassage(NGS). Het leren beviel mij zo goed dat ik nieuwsgierig werd naar andere vormen van massage. Ik ben begonnen met de module stoelshiatsu(DBA). Daarachter aan kwamen al gauw de modules segmentale therapie, voetreflexologie, therapeutische vorming en shiatsu Ryoho. Deze modules leverden mij in 2013 de titel Manueel Praktizijn. Een mooie afronding van veel leerwerk.

Naast bovenstaande modules kreeg ik in 2011 belangstelling voor de manuele lymfedrainage (Evenwijs). Een goede, effectieve en weer een andere manier van massage. Hier werd mij duidelijk hoe belangrijk goede voeding eigenlijk is en wat voor effecten voeding kan hebben op de gezondheid. Bij Evenwijs groeide mijn belangstelling voor voeding en vooral lekker eten… Maar dan anders! Via de orthomoleculaire voedingslessen groeide mijn ‘honger’ naar nog meer informatie en ben ik begonnen met de opleiding Epigenetische Therapie(Evenwijs). In de praktijk merk ik dat ik de massagetherapie en de voedingsadviezen erg goed kan combineren.

In juni 2016 heb ik de HBO diploma’s Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis gehaald aan de Energieschool in Den Bosch.

In november 2020 behaalde ik het diploma BrainQ® level 1 en het diploma BrainQ® ADHD therapeut.

Het programma van de BrainQ® omvat de laatste ontwikkelingen binnen de Epigenetica betreffende neurologie, geïntegreerde geneeskunde, traumaverwerking, verslavingsleer, psychologie, endocrinologie, immunologie en de wisselwerking tussen deze systemen.

 Sinds 2020 volg ik in Groningen bij de Groene Zon een kruidenopleiding van Saskia Nieboer. Met de kruidenopleiding leer ik over planten, bloemen, bomen en struiken.

Het omhelst uitgebreide kennis van de oorsprong en werking ervan. Maar ook over de Keltische geschiedenis, Antroposofie, Bachbloesem en dergelijke. De toepassingen zijn overweldigend en bijzonder effectief.

Hier kunt u het klachtenformulier vinden.