Sportmassage

Sportmassage

Wat is het?
Sportmassage is een massagetechniek waarbij de spieren worden gemasseerd. Afhankelijk van de klachten of de wensen van de sporter worden verschillende delen van het lichaam gemasseerd. Door middel van het z.g. intermitterend drukken, diverse effleurages (strijkingen), pétrissages (knedingen) en fricties (diepte massage op een pijnpunt), wordt de massage opgebouwd. Daardoor krijgen de spieren een goede doorbloeding en worden afvalstoffen, zoals melkzuur sneller afgevoerd. Het geeft een sneller herstel na een sportprestatie, maar het kan ook onderdeel zijn van een goede warming-up vóór een sportprestatie.

Blessurepreventie
Wat is het?
Blessurepreventie is een aanvulling op de sportmassage.Tijdens het sporten of tijdens werkzaamheden kunnen zich blessures voordoen.Door verdieping in blessures, komt ook de preventie aan de orde. Hierbij horen ook de functietesten van de gewrichten en het bandageren/tapen ervan.

Persoonlijke aanvulling:
Sinds ik in het bezit ben van het diploma blessurepreventie, maak ik deel uit van regionale of landelijke massageteams bij evenementen. Al een aantal jaren maak ik deel uit van het NGS massageteam tijdens de verschillende sportevenementen op Ameland, zoals bijv. de Adventurerun en de Tri-Ambla. In 2013 maakte ik deel uit van het massageteam van team Friesland tijdens de Roparun, de langste non stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.

Sportmassage

Manuele Praktijk Metz

De Tuun 14
9163 JW Nes Ameland

06-27380424
jits.metz@gmail.com

BTW-ID: NL001425042B35